En el marc del model “Eduquem més enllà de l’horari lectiu” de la Fundació Catalana de l’Esplai i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, La Gresca ha establert acords de col·laboració amb escoles, AMPA, ajuntaments i altres entitats per assegurar la qualitat educativa, equips de monitors i monitores formats i titulats i coordinació pedagògica en les activitats de lleure educatiu.

Serveis educatius

L’esplai de Ripollet – Cerdanyola “La Gresca”, ofereix un ventall de serveis educatius per a fer en el temps lliure destinats a escoles, centres educatius no formals, ajuntaments, empreses, instituts, AMPA, associacions i entitats per a fer amb totes les edats, tant en activitats diàries com puntuals. Considerem necessari cultivar la sensibilitat educativa i la cultura pedagògica de les famílies i dels interlocutors socials, per això, tota la nostra oferta té un caràcter lúdico-educatiu.

Aquests serveis educatius asseguren l’atenció i protecció dels infants, proporcionen unes oportunitats educatives diferents i complementàries a l’escola i poden esdevenir una eina de compensació de les desigualtats socials.

En el marc del model “Eduquem més enllà de l’horari lectiu” de la Fundació Catalana de l’Esplai i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, l’esplai de Ripollet, La Gresca ha establert acords de col·laboració amb escoles, AMPA, ajuntaments i altres entitats per assegurar la qualitat educativa, equips de monitors i monitores formats i titulats i coordinació pedagògica en les activitats de lleure educatiu.

Algunes de les nostres ofertes són les següents:

  • Serveis d’acollida matinal i/o de tarda:  Aquests dos espais els dediquem fonamentalment al lleure, amb l’objectiu que els infants es diverteixin, juguin i aprenguin en un ambient distès, abans i després d’acabar la jornada escolar. Per tant, a més de facilitar la combinació horària de les famílies, ens ocupem de que els nens/es esmorzin i berenin, i després realitzem  jocs i activitats que potenciïn la interacció grupal, la cooperació i el treball en equip, sense perdre de vista l’individu, les seves característiques, interessos i necessitats personals. Es fa a partir d’un ambient càlid, relaxat i lúdic fent que l’infant per mitjà dels seus interessos se senti còmode en el grup. Les activitats que es realitzen són jocs, cançons, danses, creació de dibuixos i pintar-los, etc.

  • Extraescolars: Aquest servei es treballa amb el centre i l’AMPA directament per tal d’oferir durant l’horari no lectiu, una atenció lúdica i educativa de qualitat, amb la finalitat de participar en el desenvolupament de l’infant per mitjà d’una oferta d’activitats adaptades a les necessitats dels infants, com també de qualitat i ben planificades. Per aquest motiu, oferim un servei ampli que complementa la formació personal dels nens i nenes dins l’àmbit escolar.

Totes les propostes d’activitats s’adapten a  les singularitats del centre, estem oberts a noves propostes i idees

  • Activitats especialitzades: Expressió musical, teatre, dansa, anglès, informàtica, etc. Totes elles tenen un programa amb uns objectius específics i una metodologia concreta per a treballar amb els infants durant el curs. D’aquesta manera els educadors/es segueixen una mateixa de línia de treball en totes les escoles on participem.

  • Activitats esportives: Bàsquet, futbol, voleibol, atletisme, pixi, handbol, multiesport, etc. El programa és específic per a cada escola i grup d’edat amb els que treballem. Els objectius principals són potenciar la participació de l’infant o jove, la cohesió de grup i el treball en equip.

  • Activitats lúdiques: suport d’activitats extraescolars del centre escolar com acompanyament de piscina, reforç a l’aula, participació en setmanes culturals, excursions i colònies,  etc.

  • Ajuda escolar: Des de l’entitat ens preocupa el creixement del nen/a des de totes les vessants i variables que influeixen en el seu desenvolupament com a persona. Creiem i apostem per l’educació com la base de la societat i l’evolució d’aquesta. Les importants retallades en matèria d’educació han fet que aquest curs escolar els centres educatius no puguin implementar programes de reforç escolar com el PROA o els TEA que permetien l’estudi assistit en horari extraescolar, potenciaven la igualtat d’oportunitats, i afavorien l’èxit escolar de l’alumnat en risc d’exclusió social. En aquest sentit, la finalitat d’aquest programa de caràcter preventiu, és acompanyar l’alumnat en el procés d’ensenyament i aprenentatge i guiar-lo cap a la millora dels seus coneixements formatius i personals.

  • Serveis educatius destinats a pares i mares. En aquest espai  treballem amb les famílies per tal d’oferir un espai on poder relacionar-se, per mitjà de xerrades o activitats lúdiques i establir relacions i vincles en un espai comú.

Algunes d’aquestes propostes són:

Xerrades pedagògiques: Té com a finalitat proporcionar a les famílies les eines necessàries per a desenvolupar les seves funcions com a pares i mares. El funcionament habitual és compaginar les xerrades formatives (nutrició, salut infantil, educació, etc.), amb la realització de diferents tallers (cuina, gestió econòmica, etc.). i poder pal·liar dubtes de com arribar a portar des de la visió de pares les etapes de creixement i evolució del seu nen o nena. La finalitat d’aquest espai es poder crear un clima de diàleg on presentar les preocupacions i compartir vivències i a la vegada crear llaços afectius.

Tallers, jocs i gimcanes: Durant les festes de final de curs o tradicionals de l’escola preparem jocs, tallers i gimcanes familiars amb l’objectiu que pares i fills/es gaudeixin del temps lliure tots plegats.

Serveis en família: Durant el curs escolar oferim un ventall d’activitats extraescolars, perquè tota la família pugui gaudir i aprendre conjuntament amb l’objectiu d’entendre millor als nostres fills/es, tenir i mantenir una bona comunicació entre generacions i reforçar els llaços afectius.

  • Serveis educatius als Ajuntaments. El regidor o cap de programa es posa en contacte amb la nostra entitat perquè gestionem, organitzem i dirigim qualsevol programa que s’hagi creat per cobrir les necessitats dels ciutadans/es. Poden ser acollides esporàdiques, servei de visites a algun lloc d’interès, gestionar i dinamitzar programes destinats a infants, joves i famílies d’educació, lleure o formació ocupacional.

  • Serveis educatius a empreses. Volem treballar en aquest camp fent el que millor sabem, oferint activitats, tallers, xerrades pedagògiques infantils, juvenils i familiars des d’una vessant lúdico-educativa.

  • Serveis educatius en centres educatius no formals. Oferim la possibilitat de fer cursos, xerrades de lleure, d’educació, d’orientació laboral, de teràpia familiar, etc. gràcies a l’equip multidisciplinar del que disposa aquesta entitat: llicenciada en ciències del treball, psicòloga, pedagoga, professors/es, educadors/es, integradors/es, tècnics sociosanitaris, monitors/es i directors/es de lleure i especialistes en ofimàtica i noves tecnologies.

L’esplai de Ripollet La Gresca té diferents modalitats de gestió i coordinació dels diferents serveis que oferim, ens adaptem a les vostres necessitats, envieu-nos la vostra proposta i ens posarem en contacte amb vosaltres!!!

tlfn: 93 961 36 75
A/e: esplai@lagresca.org
C/ Bonavista 6, Ripollet
CP: 08291- Barcelona