Punt Linux

Al Centre Esplai la Gresca, funcionem amb “piles” gnu/Linux. Aquesta pàgina web, construïda fent servir el programari lliure wordpress sota un servidor amb gnu/linux, n’és un exemple.

A més a més, els ordinadors que fan possible les nostres comunicacions de correu electrònic, els servidors que fan possible el nostre treball d’oficina i la nostra xarxa wifi, també funcionen amb gnu/linux.

Sense adornar-nos-en, el pingu que teniu a la imatge de l’esquerra ens envolta i  fa possible moltes de les tasques quotidianes que fem a Internet  amb el nostre telèfon mòbil o a l’ordinador.

Aquest pingu (anomenat tux) és el logotip o mascota del sistema operatiu de programari lliure gnu/linux.

Punt Linux de La Gresca és un projecte emmarcat dins del projecte Connect@’t que pretén ser un punt de difusió i suport al programari lliure a Ripollet i Cerdanyola, com a eina per trencar l’exclusió social i econòmica d’accés a les TIC a més de reivindicar la neutralitat a la xarxa d’Internet, la lliure elecció de programari a l’hora de comprar un ordinador nou, i la privadesa personal de les nostres dades quan fem servir qualsevol aparell electrònic que es connecti a Internet.

Si estàs fart de virus informàtics, si et preocupa la teva seguretat i privacitat a Internet, o si tens un ordinador vell i vols donar-li una segona oportunitat, al Punt Linux pots trobar assessorament i ajuda seguint les diferents xerrades i trobades que organitzem al llarg de l’any.

Si vols posar-te en contacte o rebre més informació pots escriure a: linux@lagresca.org