La Gresca, una experiència de treball comunitari contra l’exclusió social a través del lleure amb infants i joves

El Centre d’Esplai La Gresca treballa, des de 1994, en els barris Pont Vell-Tiana i Quatre Cantons de Cerdanyola del Vallès i Ripollet, amb el desig d’educar infants i joves en el temps lliure amb una vocació transformadora i d’inclusió social. Aquests divuit anys són la història de la construcció d’un projecte compartit, creatiu i ambiciós, d’una feina feta amb il·lusió i esforç, partint d’una actitud i un compromís ciutadà i solidari amb l’entorn.

La història de La Gresca és la història d’una voluntat: d’un grapat de veïns i veïnes i amics i amigues de fora del barri que, lluny de delegar la responsabilitat a les institucions, any rera any s’han mobilitzat per la formació d’infants i joves i la millora de la vida del barri.

La Gresca ha sabut adaptar-se als canvis i donar resposta als nous reptes i problemes que la societat planteja. Ha contribuït a formar als infants i joves amb uns valors democràtics, de solidaritat i de compromís amb l’entorn, així com també a la integració dels nouvinguts i de les persones que pateixen alguna discriminació. Per a tots ells, ha estat una escola per a la vida i la convivència, per conèixer i transformar la realitat, per ser més feliços i créixer com a ciutadans compromesos.

Al llarg de dinou anys, molts monitors i monitores, infants i joves i les seves famílies han participat a l’esplai. Ells i elles són els autèntics protagonistes d’aquesta història i des d’aquí volem reconèixer i agraïr la seva tasca.

ESPLAI LA GRESCA
C/ Bonavista, 6 08291 Ripollet
Telf/fax: 93 691 36 75
A/e: esplai@lagresca.org
web: www.lagresca.org
Quota d’inscripció com a soci/a: 25€

Vídeo manifest

 

Ce La Gresca
Consultar este grupo